Barn er så slemme!!!

En park hvor foreldre og barn kan samles... Hva er vel kosligere enn det!?

Tar foreldre med barn i parken for å leke med dem, la de utvikle seg i samspill med andre, følge dem opp eller for å få en pause?? Det er mitt store spørsmål! Og hvor mange foreldre setter grenser i barnas lek?

Jeg har sittet i denne parken noen ganger nå og fulgt med på alt kaoset, for det er nettopp det det er, FULLSTENDIG kaos!! Og jeg tror ikke det ville vært stor forskjell på om jeg satt i en park i Norge eller her. Barn løper rundt og stjeler leker fra hverandre, kjefter, dytter, lekesloss og lekeskyter. 

Når en liten jente dytter en liten gutt ned sklia, hvor er foreldrene? Når en gutt stjeler en leke, hvor er foreldrene? Og er det ok at barna lekesloss og løper rundt og "skyter" etter hverandre!?

Lek er ikke bare en tilfeldig greie, en fritid for de voksne. Barns lek er utrolig viktig! Lek trener barnas sosiale ferdigheter...

Får barna gode sosiale ferdigheter av å leke at de er i en krig!?

For meg er det helt fjernt at voksenpersoner tillatter barn å sloss og å løpe rundt, sikte og skyte på hverandre! Det er faktisk en del barn som lever i en slik verden, det er mange barn i Norge som kommer fra en sånn verden. Kanskje i en park som dette er det ett barn som har opplevd dette i realiteten. Er det da ok at andre barn rundt leker på denne måten. Generelt er det ok å gi barna ett syn på skyting og krig som LEK!? 

Og hvor får barna dette fra, det er også ett spøsmål... Hva ser ditt barn på tv, hva får ditt barn lov til å spille!? Media spiller en stor rolle for utviklingen av barn, hvilket syn og ider de får. Hver så snill og begrens dette for ditt barn, tenk hva det faktisk kan føre til! 

Altså her sitter jeg, uten egne barn. Men jeg har lov å utrykke meg og jeg synes dette faktisk er ett stort dilemma i dagens samfunn!! Selvfølgelig skjønner jeg det er vanskelig i den verden vi lever i nå, og jeg forstår også at det til tider er godt med en "lettvin pause". Men håper likevel dette kan være til ettertanke for noen. Og at det er lov for andre voksenpersoner (f.eks i parken) å si ifra! 


 

Én kommentar

Turid

16.06.2017 kl.08:27

Kjempefint skrevet Angelina ❤️Klem mor😄

Skriv en ny kommentar

angelinahappy

angelinahappy

27, Vestre Toten

Utdannet barnevernspadagog og har hatt mange spennende erfaringer med jobb på atferdsinstitusjon, skole og asylmottak! For og ikke glemme livserfaring:) For tiden har jeg tatt en pause fra A4 livet.. Nå jobber og lever jeg i Rio de Janeiro i Brasil<3

Kategorier

Arkiv

hits