Sexuelle overgrep!

Dette må snakkes om! Vi må få slutt på ett samfunn der vi lar være å snakke om vonde ting som skjer. Disse såkalte "vonde hemmelighetene" forblir for mange en vond hemmelighet i mange, mange år. Ja det er ett tema som er forferdelig vanskelig å snakke om, men skal barn lide lenger enn nødvendig fordi at voksne ikke tør å informere barn om hva dette er og at det ikke er greit. Som voksenpersoner har vi ett ansvar å vise barn og unge at de må tøre å fortelle hvis noe vondt skjer dem. 

Det er heldigvis ett større fokus på å få ut informasjon til barn nå i dag, men man ser dessverre at informasjonen ofte kommer i litt for sen alder. Ja det føles rart og skulle informere om ting som dette da barna er så små... men sannheten er at det skjer også ofte når barna er små. Jeg håper at i løpet av kort tid er dette en film som alle skoler er pålagt å vise barn allerede fra 1. klasse. 

Jeg håper i hvert fall at jeg alltid kommer til å være en voksenperson som de barn og unge jeg jobber med, de i familien min og mine egne barn alltid tør å fortelle ting til! Ingen temaer er tabu, bare vanskelige! 
 

2 kommentarer

14.05.2017 kl.22:48

For et utrolig viktig tema, det er sykt viktig å skinne lys på det, og dette er et veldig bra initiativ!! Er selv opp i en rettsak grunnet overgrep nå, etter jeg holdt på hemmeligheten i nesten 6år. Jeg unner ingen det samme!

Ha en fin uke <3

angelinahappy

15.05.2017 kl.22:18

Anonym: Beklager så mye at du har vært gjennom noe sånt! Ingen fortjener det. Håper rettsaken går raskt, slik at du kan jobbe deg videre gjennom det på din måte! <3 Ønsker deg masse lykke til!
God uke til deg også <3

Skriv en ny kommentar

angelinahappy

angelinahappy

27, Vestre Toten

Utdannet barnevernspadagog og har hatt mange spennende erfaringer med jobb på atferdsinstitusjon, skole og asylmottak! For og ikke glemme livserfaring:) For tiden har jeg tatt en pause fra A4 livet.. Nå jobber og lever jeg i Rio de Janeiro i Brasil<3

Kategorier

Arkiv

hits