Oppsagt!

I dag har jeg fått min oppsigelse på jobb. Og må si det er en spesiell følelse!

Nå har jeg hatt ett par dager på jobben etter at vi fikk vite at mottaket skal legges ned og det er så stille!! Det merkes godt på både beboere og ansatte at den triste beskjeden har kommet!

Når man jobber på asylmottak så har man hele tiden i bakhodet at hverdagen fort kan snu og man er ganske forberedt på at det kan bli lagt ned. Men det er likevel ett "sjokk" når beskjeden faktisk kommer.

I går benyttet jeg tiden min på å være mye ute i miljøet. Det var sol og folk koste seg ute. Noen grilla, noen spilte fotball og barna løp rundt ute:-)

Jeg var på mine daglige vaskesjekk rundt i leilighetene og de ville så gjerne jeg sku komme inn på litt te. Men hadde ikke tid da, så vi avtalte at jeg sku komme tilbake kl ett. Da jeg kom tilbake hadde en god gjeng pyntet bordet (med flotte gardiner), dekket på og laget mat til jeg kom:-) stort sett sier vi nei til maten vi blir tilbudt da de ikke har all verdens av penger, Men denne gangen takket jeg pent ja og koste meg i selskap med en gjeng med noen fantastiske, pliktoppfyllende afghanske mennesker:)

Etter en god middag satt jeg ute og tok en kaffekopp med en annen fantastisk gjeng og jeg løp litt rundt med barna! Jeg tok meg litt ekstra tid til å snakke med alle fordi jeg vet at det og måtte flytte (noen har allerede flyttet 7 ganger) er tøft for mange. Det som fascinerer meg er at alle spør meg/oss ansatte om hvordan vi har det, at de syns synd på oss og viser en bekymring for oss. Og det viser hvor gode mennesker som bor på vårt mottak!!<3

Mange har vært hos oss lenge, og nok en gang turt å prøve å gjøre stedet som sitt hjem for så å se det blir revet fra dem igjen! Jeg er imponert over pågangsmotet til denne gjengen og jeg ønsker alle alt godt! Jeg håper de som tar dem imot i ny kommune tar dem godt imot, ser på dem som en ressurs og at nettopp du også gjør ett ansvar for å inkludere dem<3

4 kommentarer

Henriette

28.03.2017 kl.20:05

For en givende jobb du må ha hatt <3 Du høres ut som en helt fantastisk person, stå på flinke deg :-)

angelinahappy

28.03.2017 kl.21:24

Henriette: ja det har jeg så absolutt hatt!:) tusen takk for gode ord:)

Tante Rannveig

28.03.2017 kl.20:28

Isjda, leit å miste jobben. Men så godt det er å høre om dagliglivet på asylmottaket. Trur det er mange rare tanker rundt omkring om akkurat det.

Det er leit at asylsøkerne stadig må flytte (og at du og andre mister jobben), men antall plasser det er behov for varierer vel. Tenk på hvor utfordrende vi som er født og oppvokst i Norge syns det kan være å flytte, og disse menneskene gjør det om og om igjen, og det i en helt fremmed kultur.

Lykke til med å finne ny jobb, det ordner seg nok 😊!

angelinahappy

28.03.2017 kl.21:26

Tante Rannveig: ja det er leit! Men vi skal gjøre det beste ut av den siste tiden, for dem og oss:)
Ja det tror jeg det er, derfor jeg så gjerne vil belyse litt hvordan det faktisk kan være:) ingen tvil om at de er tilpasningsdyktige hvert fall! Tusen takk:-)

Skriv en ny kommentar

angelinahappy

angelinahappy

27, Vestre Toten

Utdannet barnevernspadagog og har hatt mange spennende erfaringer med jobb på atferdsinstitusjon, skole og asylmottak! For og ikke glemme livserfaring:) For tiden har jeg tatt en pause fra A4 livet.. Nå jobber og lever jeg i Rio de Janeiro i Brasil<3

Kategorier

Arkiv

hits